Dane Avenue Child Care Centre Natural Play Space

Photo credit: DTAH/DTAH Architects Limited

Clara Kwon designed, detailed and project managed this naturalized play space for infants to preschool-age children from concept to bid documents. Starting with precedents research and visioning, this design met the client’s mandate for natural materials, sensory experiences and development of early motor skills, stringent national codes on playground design as well as stormwater management and tree planting and preservation requirements in a play space approximately 600 square yards for 50 children. The budget and future maintenance were the design constraints and Clara had to strategize on how best to achieve the project program and goals by simplifying the material palette while strengthening the design. 

*This work was completed while project manager at DTAH, Toronto, Ontario

In the news: Global News, Jan. 17, 2017 with Toronto Mayor John Tory

Photo credit: DTAH/DTAH Architects Limited

Photo credit: DTAH/DTAH Architects Limited

Photo credit: DTAH/DTAH Architects Limited